Fit worden en blijven met medische fitness

We hebben een specifieke medische trainingstherapie ontwikkeld: Medische Fitness. Speciaal voor mensen die weinig belasting aan kunnen. Of om herhaling van klachten te voorkomen of als alternatief voor een fitnessclub. Doel is de belastbaarheid te verhogen, te onderhouden en spieruithoudingsvermogen, spierkracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Verhoogd risico?

Onze Medische Fitness is zeer geschikt voor mensen met een verhoogd medisch risico. Mensen met COPD, osteoporose (botontkalking), hartfalen, adipositas, claudicatio intermittens, overgewicht, diabetes of reumatische aandoeningen. Het programma wordt altijd aangepast aan de aanwezige risicofactoren.

Individueel programma

Eerst houden we een intakegesprek waarin u vertelt wat u precies wilt. Ook bekijken we uw huidige conditie en fysieke gesteldheid. Op basis daarvan stellen we een maatprogramma samen met duidelijke doelen. De doelen worden aan een tijdspad gekoppeld en er wordt een trainingsschema opgesteld. De trainingen staan onder leiding van een fysiotherapeut. Speciale aandacht wordt gegeven aan ouderen. Zo hebben we bijvoorbeeld een 55+ Senioren Fit Programma.

Kosten

De kosten van Medische Fitness (MF) of Sport Medisch Bewegen (SMB) zijn voor eigen rekening. Bij sommige bedrijven worden de kosten gedeeltelijk vergoed. U kunt bij ons verschillende abonnementen nemen. Zo hebben wij een speciaal tarief voor 55+. Een intake is verplicht, deze bestaat uit een Preventief Onderzoek, opstellen en uitleg van het aanvangsschema en het leren omgaan met de apparatuur. Wanneer u eerst een fysiotherapeutisch traject heeft gevolgd en u verkregen belastbaarheid wil bijhouden, kunt daarna meteen instromen in de Medisch Fitness of Sport Medisch Bewegen programma’s.

Voor de actuele tarieven kunt u terecht bij de balie van ons centrum.