WELKE KLACHTEN?

Rugklachten

Soms lijkt het alsof iedereen er last van heeft, zo vaak komen rugklachten voor. Vooral bij ischias, spit of een versleten rug kunnen de klachten zeer vervelend zijn. Gelukkig kan er vrijwel altijd iets aan worden gedaan. In meer dan 90% van de gevallen leiden onze behandelingen tot een structurele verlichting van de klachten.

Heup-, knie- en enkelklachten

Deze klachten kunnen het bewegen ernstig beperken. In het dagelijks leven, maar ook bij het sporten. Knieklachten zijn veel voorkomende klachten bij sporten en kunnen erg vervelend zijn. We hebben speciale programma’s ontwikkeld waardoor o.a. knieklachten maar ook heupklachten, enkels verholpen worden en weer beter belast kunnen worden.

Arm-, nek- en schouderklachten

Veel mensen klagen over pijn in nek, bovenrug of schouders. Behandeling ervan is vaak moeilijk, want schouders en nek vormen een complex gebied. Bovendien ligt de oorsprong van de klachten vaak ergens anders. Met uitgebreide onderzoeks- en oefenprogramma’s kunnen wij de klachten vaak goed verhelpen.

COPD, hart- en vaatziekten, claudicatio intermittens, diabetes, overgewicht

Mensen met chronische luchtwegproblemen of hartklachten, bijvoorbeeld na een bypassoperatie, kunnen bij ons onder professionele begeleiding aan hun conditie werken. Bij problemen met de bloedvaten in de benen wordt er geoefend met gerichte looptherapie. Ook voor diabetes patiënten en mensen met overgewicht hebben we uitgebalanceerde oefenprogramma’s om de conditie te verbeteren.